Sokosti

Jokainen gramma on liikaa

Retkiruuasta

Olen pyrkinyt ruuan suhteen vaelluksilla minimoimaan mukana kannettavan ruuan eri tavoin:

  • Mahdollisimman paljon kaloireita painoon suhteutettuna
  • Mahdollisimman pieneen tilaan pakkautuvaa ruokaa
  • Etukäteen mietityt annoskoot

Ruuan suhteen on vielä hiottavaa, koska jokaiselta reissulta ruokaa on tullut takaisin. Tässä täytyy toki myös huomioida, että turvallisuuden takia mukana pitää olla yhden ylimääräisen päivän ruoka.

Nyrkkisääntönä pidän, että mukana kannettavassa ruuassa täytyy olla vähintään 300 kilokaloria 100 grammaa kohden. Ruokapakettien kyljestä selviää tämä luku, ja lisäksi on hyvä käyttää http://www.fineli.fi tietokantaa apuna.

Varsinaiset pääateriat perustuvat joko irtopastaan tai valmiiseen pasta-aterioihin. Pasta-ateriat jakautuvat vielä tilanteen mukaan kattilassa tai pussissa valmistettaviin. Pussissa valmistettava on kätevä, koska reissun päällä ei tarvitse tiskata. Makaronin sijaan käytän spagettia, koska se pakkautuu pienempään tilaan. Joitakin kuvaavia lukuja:

  • Pasta 320 kcal/100 g
  • Pasta-ateria 440 kcal/100 g
  • Retki-ateria 480 kcal/100 g
  • Pussitomaattikeitto 420 kcal/100 g

Kuivaan itse jauhelihan: 400 gramman jauhelihapaketti painaa kuivattuna vähän päälle 100 grammaa ja tästä riittää lihaa neljään ateriaan.

Leipänä käytän nykyään pelkästään hapankorppua, koska kalorien määrä suhteessa tilavuuteen on kompakteinta tässä muodossa. Ennen kannoin näkkäriä, mutta se vie turhan paljon tilaa rinkassa. Hapankorpussa kaloreita on vain 330 kcal/100 g, mutta olen silti pitänyt leipäpuolen mukana. Korpun mukana menee hyvin metwursti (400 kcal/100 g) ja voi (730 kcal/100 g).

Advertisement

Lisää kommentti rinkkaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: