Sokosti

Jokainen gramma on liikaa

Viikko käsivarressa 11 kilolla

Vuonna 2009 tilasin Goliten mainion Jam2-repun. Tätähän piti sitten kokeilla käytännössä viikon reissulla Käsivarressa. Reitti kulki Luontotalolta Saarijärvelle, Kuonjarjohkalle, Meekolle, Urtashotellille ja Lossun kautta Didnua alas.

Ohessa varustelista kaapattuna Excelistä, klikkaa kuvaa – saat paremmin selvää:

Tältäkin reissulta tuli hieman ruokaa takaisin. Jam2 on kevyt rinkka, mutta varsinaisesti vaelluksella olen käyttänyt sitä vain tämän kerran. Joka kerta, kun rinkasta tarvitsee jotain, se on purettava, ellei tarvittava tavara satu olemaan päällimmäisenä. Kantomukavuus on hyvä, mutta kaipaisin viilekkeiden ja rinkan välille olkapäille kiristyshihnoja. Käsittääkseni uudemmassa versiossa tämä puute on korjattu.

Turhuuttakin oli mukana. Kilpisjärven aavoilla kesäkelissä GPS on melko turha varuste. Samoin fleecekerrasto oli yliammuttu, sillä koko reissun ajan aurinko paistoi pilvettömältä. Tokihan siellä saattaa olla heinäkuussakin kylmä, mutta omalle kohdalle ei ole vielä sattunut?

Keittely muuten onnistuu tuossa Terra Novan koirankopissa, se tuli testattua. Varovainen toki tulee olla.

Kuvassa Teltta ja rinkka Kuonjarvarrin ja Duolljehuhputin välisssä noin 1000 m korkeudessa – siellä on vettäkin purossa.

Tässä on näkyvillä Jam2 ennen reissuun lähtöä. Crocseja lukuunottamatta kaikki rojut mahtuivat sisälle 50 litraan. Crocsit tykkään pitää muutenkin rinkan ulkopuolella; ne ovat yleensä kosteat ja ne on nopeasti saatavilla ylityksiä varten purkamatta rinkkaa.

 

Advertisement

Lisää kommentti rinkkaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: