Sokosti

Jokainen gramma on liikaa

Koiran rinkka

Koiran rinkasta on monenlaista hyötyä. Ensinnäkin koira voi itse kantaa kairaan sapuskansa ja muut varusteet. Toisaalta omasta rinkasta voi siirtää koiran kannettavaksi omia varusteitaan sitä mukaa, kun ruuat hupenevat. Alkuun, kuten kuvan reissulla, koiran ruuat yms. kannettiin omassa rinkassa. Alla olevassa kuvassa matkataan Termisjärveltä kompassireittiä Kuonjariin. Eli siis siitä kivikosta, josta moni ei suostu menemään. Koira suoriutui hyvin, pahimmissa kivikoissa avaran näkyvyyden alueella koira oli irti turvallisuuden takia, muuten toki kiinni.

Tämä reissun jälkeen tuli eteen rinkan valinta. Kotimaisissa nettikaupoissa vaihtoehdot ovat vähissä ja luonnollisesti kilpailun puutteessa kalliita. Saksalainen Globetrotter myy MeRu koiranrinkkaa, josta löytyy merkintöjä muiltakin kotimaisilta sivuilta. Hintaa rinkalla oli 35 euroa, eli eikun tilaamaan. http://www.globetrotter.de/de/shop/detail.php?mod_nr=103373

Paljon painoa ei pistetty, ehkä noin 4 kiloa yhteensä. Rinkassa on lapojen kohdalle tulevat pussukat ja selkään saa kiinnitettyä esim. koiran alustan tai muuta kevyttä. Hihnan voi kiinnittää periaatteessa kolmella tapaa: kaulapantaan kuten kuvassa, tai sitten rinkan etu tai takareunassa selkärangan kohdalle erityisiin lenkkeihin.

Rinkassa on Y-viilekkeet, joiden päällä on pehmuste. Pussien alla on fleecen tapainen eriste ja eräänlainen verkko. Rinkalla on myös todennäköisesti lämmittävä funktio, joka voi olla hyvä tai huono asia. Koira ylitti Suomun Aittajärvellä helposti rinkka selässään, eli sen kanssa voi myös uida. Ruuat on pakattu rinkan sisään vedenpitäviin annospusseihin. Mitään kolhuille tai vedelle altista rinkkaan ei kannata pakata, kun koira kuitenkin kaahaa päin kiviä.

Rinkan kestävyydestä pitkässä juoksussa en osaa sanoa, mutta mitään merkkejä viottumisesta ei ole. Rakenne ja materiaalit vaikuttavat laadukkailta.

Rinkan pukemista kannattaa harjoitella ja onnistuneet suoritukset palkita jo kotona. Sen jälkeen pukeminen ja rinkan kantaminen sujuu ilolla maastossa.

Myös sadetakki tuli hankittua Hurtan mallistosta. Tätä koira inhosi aluksi, mutta myöhemmin unikin maistoi illalla teltassa ilman takin riisumista. Takissa on lämmittäviä elementtejä, ja vilpoisena yönä se tuntui varmaan mukavalle. Hieman huono kuva, mutta takin päällä on tässä vielä valjaat; rinkka odottaa teltalla Riitelmäpään päiväretkeläisiä.

Merkittävää tässä on ehkä se, että koiran mukaan ottaminen ei lisää mukana kannettavaa painolastia lainkaan, vaan jopa vähentää sitä reissun edetessä. Toisaalta koiran kanssa nukutaan teltassa, jolloin teltan valinnassa täytyy tämä huomioida.

 

Advertisement

Lisää kommentti rinkkaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: