Sokosti

Jokainen gramma on liikaa

Reissukuulumisia

Palasin äskettäin maastosta reissulta, josta jo aiemmin kerroin. Nyt voin myös paljastaa retkikohteeni: vietin viikon Käsivarren erämaassa tutuissa maisemissa liikkuen Kalottireitin ympäristössä.

Luontotalon parkkipaikalla vaaka näytti rinkan painoksi reilut kahdeksan kiloa, ja palatessa painoa oli 5,5 kiloa. Oikeastaan mitään isompaa ei uupunut ja toisaalta mitään turhaa ei ollut mukana.

Sääskejä on runsaasti ja keli on sateiden vuoksi mutainen. Vettä satoi muutaman kerran.

Kulkuvaatetus tulee kokemaan muutoksia housujen osalta, koska Varustelekan Mil-Tecit eivät kestä: kangas on hyvää mutta ompelutyö ala-arvoista. Paikkasin jo tuliteristä housuista persvahvikkeen ompeleen Paistunturien reissun jälkeen ja nyt antoi periksi katkolahkeen vetoketjun ompelutyö. Tokmannista ostetut Vaeltaja-housut sentään kestivät lähes 10 vaellusta ja sen päälle huomattavan määrän arkikäyttöä.

Sadeviitta toimi loistavasti: se tuuletti kosteuden pois ja suojasi myös rinkan. Seuraavaksi etsin kestävämmän version viitasta, tämä nykyinen ei ole kovin lujaa tekoa. Jos kellään on vihjettä kevyestä ja kestävästä viitasta, jonka alle myös reppu mahtuu, niin kommentoikaa.

 

7 responses to “Reissukuulumisia

 1. Ismo 10.8.2012 20.16

  Rinkkasi lähtöpaino herättää kunnioitusta. Teen itse lähtöä Saariselälle (3 – 4 päivää kai), ja juuri äsken henkilövaaka näytti rinkan painoksi 8.8 kg, mikä ei vielä sisällä crocseja, solumuovialustaa eikä kaikkea evästä. Niistä tulee vielä 1 – 2 kiloa lisää, ja vesipullotkin olivat tyhjiä. Huh.

 2. Suvi 10.8.2012 20.51

  Vihe Vaelluksen sadeviitta on suunniteltu rinkankin yli riittäväksi. Itsellä semmoinen ja olen tyytyväinen.

 3. Timo grammari.com 12.8.2012 21.52

  Sea to summitin silnylon poncho. Riittävän iso normaali rinkan kanssa ja kestävä materiaali. Silnylon eli silikonisoitu polyamidi kestää yllättävän kovaa repumistä verrattuna eurokankaan autexiin jota vihe käyttää. Ainoa miinus on korjaaminen, mutta kerta kun saumat on teipattu sisäpuolelta niin sisäpuolella ei pitäisi olla silikonia estämässä esim jesarilla korjaamista. En tosin ole varma kun en ole kokeillut. Lisäksi siinä on kuoritakkimainen todella hyvä huppu. Sadeviitta on kuitenkin aika surkea tuulessa niin miksi pitäisi kärsiä enemmän huonon hupun kanssa?

 4. Sokosti 12.8.2012 22.06

  Tässä nykyisessä viitassa on tosi napakka huppu, kääntyy pään mukana ja suojaa hyvin, mutta materiaali on tosi höttöä kumimaista, helposti repeävää sorttia. Siksi hakusessa uusi. Reissulla tuuli sateessa jonkun verran, mutta rinkan ollessa viitan alla, tuuli ei pääse pyörittämään viittaa, koska se istuu napakasti. Koolla on siis väliä. -SS

  • Timo grammari.com 12.8.2012 22.17

   Käy testaamassa sea to summitin viittaa. Mitoitus on sama silnylon ja nylon versioissa. Materiaali on ainakin vahvaa ja kevyttä.

   • Sokosti 13.8.2012 12.27

    Onko käytännön isoa eroa Silnylonin ja Nylonin välillä? Katsoin, että tuo STS malli painaa 340 grammaa, joka on 100 grammaa enemmän kuin tämä nykyiseni repeämisarka, mutta toisaalta STS näyttäisi olevan niin pitkä, että käytännössä sadehousut voi jättää kotiin kokonaan.

   • Timo grammari.com 14.8.2012 17.43

    Silnylon on huomattavasti kestävämpi kuin se perus versio. Normi nailonisesta tuli vesi läpi aika herkästi, en tosin tiedä ovatko parantaneet materiaalia myöhemmin. Mulla se suojaa aika hyvin jalatkin, pieni reppu ja pituutta minulla noin 180. Tein itse silnylon sadelahkeet viitan kaveriksi. Kokonaispaino sadeviitalla, lahkeilla, pakkauspussilla ja tarvittavilla naruilla tarppikäytössä on 488 grammaa.

Lisää kommentti rinkkaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: