Sokosti

Jokainen gramma on liikaa

Kevyt aloitus vaelluskaudelle

Mietin tässä kevyttä minimivarustusta, jolla voisin tehdä kauden ensimmäisen vaelluksen. Viimeksi kävin kahdeksalla kilolla Käsivarressa, mutta nyt aikaisesta ajankohdasta johtuen metsäisemmät Lapin alueet valikoitunevat retkikohteeksi. Tällä kertaa en taida varata varaustupia, mutta aion tukea reissun tupiin, sillä touko-kesäkuun vaihteessa tuvilla tuskin on isompaa ruuhkaa.

Ajatuksena on ottaa mukaan reppu, todennäköisesti Golite Jam2. Makuualustaksi puhallettava Therm-a-rest ja makuupussiksi järeämpi kilon untuvapussi, jos joudun yöpymään ulkona, eli laavulla. Käsivarressahan minulla oli mukana kevyempi 500-grammainen Haglöfs, koska yövyin varmuudella vain tuvissa.

Keittiö koostuu perinteisesti kaasukeittimestä, polttoaineesta ja kattilasta, sekä sporkista. Juomapullona on tavallinen 0,5 litran muovipullo ja mukina LMF:n mainio kannellinen versio, joka ei ole kevein mutta toimii samalla mittana. Tiskaamiseen riittää tavallinen tiskisieni.

Reppuun mene varavaatteina fleece-kerrasto, sadeviitta, sadehousut, varasukat, pipo, kauluri, hanskat ja crocsit.

Muut tarpeelliset tarvikkeet ovat kamera, kartta, kompassi, gps metsäiselle seudulle, varaparistot, wc-paperi, hygienia ja ensiapu.

Tässäkin setissä on varmasti jotain turhaa ja jotain saattaa puuttua, mutta kokemukseni perusteella tällä pitäisi pärjätä. Paino ilman ruokia on näille varusteille 4,2 kiloa reppuineen. Ruokaa olen laskenut mukaan 3,5 kiloa 6-7 päivän reissulle, joten kokonaispainoksi tulee 7,7 kiloa. Aika kevyttä.

Kulkuvaatteet eivät ole keveimmästä päästä, mutta panostan niissä enemmän mukavuuteen. Käytännössä siis korkeavartiset vaelluskengät, sekoitekankaiset anorakki ja housut, sekä keinokuituinen paita.

Ajankohta on heti, kun lumitilanne sen sallii. Paikkaa en ole vielä päättäny, mutta mielessä on käynyt UKK, Lemmenjoki, Hammastunturi ja Pöyrisjärven erämaa.

Advertisement

Lisää kommentti rinkkaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: