Sokosti

Jokainen gramma on liikaa

Varusteiden hankkiminen ulkomailta

Vaellusnetissä on ollut viime päivinä keskustelua mm. Partioaitasta ja Varuste.netistä, joten ajattelin kirjoittaa hieman omista hankinnoista.

Mistä varusteet kannattaa hankkia? Viime aikoina olen huomannut varusteostojen yhteydessä, että ei välttämättä ainakaan Suomesta. Tähän on monta syytä, mutta päällimäisenä lienee maamme kallis hintataso, johtuen veroista, työnantajamaksuista ja vähäisistä markkinoista. Euro on ainakin minulle hyvä konsultti hankinnoissa.

Internet on mahdollistanut nopean hintavertailun ja tavara tulee jopa kotiovelle halvemmalla kuin liikkeissä käymällä. Kivijalkaliikettä tarvitsen enää ainoastaan kenkä- ja vaateostoihin. Varsinkin kengissä lättäjalkani vaativat kunnon sovituksen, joten uskon, että tulevaisuudessakin kengät myydään kivijalassa.

Olen käyttänyt pääasiassa saksalaisia ja brittiläisiä kauppoja, sillä niissä hintataso on usein huomattavasti Suomea halvempi. Mukaan tulevat postikulut, mutta yleensä ne ovat vain vähän suuremmat, kuin suomalaisessa verkkokaupassa tuotteen hinnan ollessa kuitenkin 30-50% halvempi.

Maksan ostokset yleensä luottokortilla, ja kertaakaan ei ole ollut ongelmia, ja joka kerta tavarat ovat myös tulleet. Takuu- tai muita vaihtoja ei ole tarvinnut tehdä, mutta uskoisin niiden toimivan hyvin, sillä em. maissa on myös kuluttajansuoja, ja toisaalta kotimaiset kaupatkin osaavat vetkutella takuuasiat poskelleen.

Kauppoja on useita, mutta joitakin mainitakseni. Makuualustan tilasin OutdoorFairilta, hanskat ja muuta sälää Globetrotterilta, makuupussin Outnorthilta ja karttoja Ruotsin maanmittauslaitokselta, jossa ne maksavat alle puolet Karttakeskuksen hinnoista.

Viimeisinpänä tilasin Briteistä kaasukeittimen, josta kerron lisää lähiviikkoina. Reilun 100 gramman paketti tuotiin kotiovelle kuorma-autolla. Suomesta tilattuna se olisi pitänyt hakea kirkonkylästä joko postista tai matkahuollosta. Sinänsä tuuria, että satuin olemaan kotona, mutta hyvä kuva jäi palvelusta.

Kotimaisista liikkeistä olen tilannut jonkin verran Varuste.netistä ja enemmän Varustelekasta, molemmissa on tuntuma keskivertoa paremmasta palvelusta.

Kommentoikaa toki omia kokemuksia varustehankinnoista.

Advertisement

Lisää kommentti rinkkaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: