Sokosti

Jokainen gramma on liikaa

Halvoilla kamoilla vaeltamaan, osa 2: nukkuminen

Kakkososassa tarkastellaan nukkumiskamppeita. Paikallisesta Halpakaupasta tarttui mukaan Vaeltaja-merkkinen makuupussi, joka pakkautuu aika kompaktiin tilaan ja painaa 610 grammaa. Hintaa tuli 20 euroa.

DSC_0306

Lämpötiloista on mainittu +7/+11/+21 eli tämän kanssa tulee vilu Lapin kesässä huonolla tuurilla. Jotta Tapanit ja muut trollit eivät soita metsähallitusta, poliisia, aslakkia, rajan väkeä, palokuntaa ja vapepaa ennakkoon niin tarvitaan vielä jotain lämmikettä. Siispä Biltemaan ja sieltä tarttui mukaan hintaan 4,50 eur fleecehuopa.

DSC_0308

Tästä tulee nyt monikäyttöinen setti. Lämpimällä kelillä voi nukkua pelkällä makuupussilla ja oikein lämpimällä riittää pelkkä huopa. Kylmällä kelillä taas laitan ensin päälle 8 eurolla tarjouslaarista tarttuneen fleecekerraston, sitten kääriydyn huopaan ja lopuksi ahdan itseni tuohon makuupussiin. Luulisi tarkenevan kolmella kerroksella, varsinkin kun huovan avulla lämpöä saa juuri sinne, mistä kylmää eniten. Tämä on siis jopa monipuolisempi ratkaisu kuin kaksi makuupussia! Huopa painaa 525 grammaa ja on 130 x 170 cm.

Alustakin piti hankkia ja halpahallissa oli 180 x 50 cm solumuovialusta hintaan 4,50 euroa. Se painaa vain 175 grammaa.

DSC_0307Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, mutta yritän petrata ottamaan kuvat oikealla kameralla jatkossa…

Yhteensä rahaa paloi siis 29 euroa ja nukkumishommat on kasassa. Painoa tulee yhteensä 1310 grammaa, joka jopa hieman vähemmän kuin viisitoistakertaisella hinnalla hankittu grammattu settini (Haglöfsin pussi + Therm-a-Rest alusta). Tämä ei toki välttämättä ole  niin lämmin ja vie enemmän tilaa. Silti hinnanero on merkittävä.

Rahaa on nyt palanut yhteensä telttaan ja nukkumisvälineisiin 45 euroa. Seuraavassa kirjoituksessa paljastan miten ja millä hinnalla nämä siirtyvät paikasta toiseen selässäni.

Advertisement

2 responses to “Halvoilla kamoilla vaeltamaan, osa 2: nukkuminen

  1. Eila Syrjälä 4.5.2014 16.33

    Mitäh, voiko halvoillakin kamoilla …? 😛
    Itse asiassa ostin joskus kevyen markettiteltan ja se oli ihan hyvä kesäoloissa. Haltin tunneli maksoi maltaita ja painaa paljon enemmän. Hallasta en ajatellut luopua, se sopii käytettäväksi kesät talvet. – Sinulta mukavan ajankohtainen, käytännönläheinen juttu suomalaisille, joilla on aikaa retkeilyyn syystä tai toisesta, mutta ei varaa ostaa kullasta valmistettuja kamoja. Poluilla ja erämaissa saa vielä kulkea ilmaiseksi! 🙂

  2. Jonas.F 8.5.2014 18.16

    Itsellä tuollaisesta fleesehuovasta väsättynä makuupussin sisäpussi. Paino hieman pienenee kun liiat neliösentit jää pois. Toimii ja lämmittää.

Lisää kommentti rinkkaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: