Sokosti

Jokainen gramma on liikaa

Halvoilla kamoilla vaeltamaan, osa 3: reppu

Lupasin kertoa repusta. Tuli käytyä talvella etelässä ja Varustelekasta tarttui mukaan 20 eurolla Ruotsin armeijan LK-35 selkäreppu, jota on dumpattu ylijäämänä myyntiin vähän joka puolelle. Nämä myydään käytettyinä, mutta kun pääsin valikoimaan niin tämä näyttäisi olevan ihan käyttämätön. Retkeilyvälinekaupassa tämmöinen maksaisi varmasti noin 150-200 euroa, sillä esim. Partioaitassa tämän pikkuserkku Fjällräven Rucksack No 4 Large maksaa hintamielikuvineen ja brändilisineen 240 euroa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokoa on siis mallinimen mukaisesti 35 litraa. Sekä päällä, että alla on mahdollisuus kiinnittää tavaraa ulkopuolelle, joten ainakin teltta ja makuualusta tulee köytettyä niihin. Myös edessä alhaalla on ohuehko solki, se lienee jotain militaristijuttua varten (tai siihen saisi hakun roikkumaan vuorilla). Läpän päällä olevat hihnat ovat tosi isot, kiinnitettävän asian halkaisija voi olla jopa 25-30 cm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rintaremmiä ei ole, kiinnistyspisteet kylläkin. Lantiovyötäkään ei löydy, ja semmoisen kiinnitys olisikin hankalampaa. Toisaalta itse runko tukeutunee selkään joten kuten. En ajatellut modifioida kantosysteemiä sen kummemmin ennen ekaa reissua. Äkkiseltään tämä ei tuntuisi natisevan, kuten Savotan putkirinkat tekevät. Selkää vasten tulevat poikittaiset hihnat on kiristetty nauhoin, eikä vanttiruuvein kuten Savotassa.

Sisällä on iso kantikas ja vahvan oloinen päätasku ja suhteellisen tilava ”lehtitasku” selkää vasten. Taskun suu kiristetään nyörillä ja kiilalukolla.

Painoa on 2,3 kiloa, joten tämä on selvästi painavampi kuin esimerkiksi Savotan kevein putkimalli 725, joka painaa 1,8 kiloa. Grammaus ei oikein toteutunut tämän ostoksen kanssa, mutta tarkoitus on kuitenkin lähteä suhteellisen keveällä setillä liikenteeseen.

Advertisement

4 responses to “Halvoilla kamoilla vaeltamaan, osa 3: reppu

 1. Marika 7.5.2014 9.26

  Ei näytä kovin miellyttävältä kantaa ?

 2. Eila Syrjälä 7.5.2014 16.09

  Pieni ja painava, en huolisi tuota.

 3. karskinen 8.5.2014 16.57

  Armeijan ylijäämätavaraa en oikein itse miellä kuuluvaksi luokkaan ”halpa varuste”. Osa tavarasta toki on jo varsin vanhaa ja sellaista, josta monikaan ei maksaisi mitään.

  Oikeastaan testiin tuleekin ”halpa varuste”-luokan edustajan sijaan oman aikansa sotilasvaruste, joka edustaa aikansa sotilasvarusteajattelua.

  Itse pitäisin halpavarusteena sellaista, joka on jo suunnittelupöydällä mietitty halvaksi ja jonka valmistusmateriaalit on valittu tiukasti tuotteen hinta mielessä pitäen.

 4. Ville V 28.6.2014 9.14

  Itse ostin SJ mallin 15 eurolla. Tilaa about saman verran, mutta enemmän rankaa vapaana johon mahtuu teltta ja vaahtomuovipatja rullattuna. Päälle makuupussi drybägissä ja saa koko reppuosion vaatteille, ruualle ja ruuanvalmistus kamoille, 35-40l ainakin ylipakattuna. Lisäksi päälle jää vielä kaksi sträppiä vapaaksi, samoin kirveen paikkoihin voi kiinnittää romua riippumaan jos ei jaksa paskarrella sträppejä kehikkoon. Jos ergonomia ei miellytä, molle ja alice kantohihnat saa aika helposti paikalleen. SJ mallissa oli jo valmiina vyö, sitähän tuosta peruslankusta ei löydy. Mutta tosiaan kilo ylimääräistä sellaisiin rinkkoihin jotka rakennetaan särkymään. Hinnalla jolla näitä myydään on tosi vaikea polkaista paskaan. Tuossa kuva omasta: http://37.media.tumblr.com/b4091f745e3c4bd25aed763f53f1bf0b/tumblr_n7s1ba8bDr1tqg3kdo3_1280.jpg http://37.media.tumblr.com/0d1dba2973467169fb073f18fc753d2e/tumblr_n7s1ba8bDr1tqg3kdo4_1280.jpg

Lisää kommentti rinkkaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: