Sokosti

Jokainen gramma on liikaa

Kebnekaisen juurella

Kesän ensimmäinen reissu suuntautui Kebnekaisen juurelle. Lähtö ja paluu oli Nikkaluoktasta. Lähtiessä sää oli vielä hyvä, mutta perille päästyä ja vähän matkan varrella se oli vähintäänkin huono.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koko reissun aikana näin Kebnen huipulle kerran. Ylläolevassa kuvassa keli on vielä hyvä, mutta tunnin kuluttua tuli huolella lunta. Laitoin teltan pystyyn jonnekkin Laddujärven rantamille ja kävin nukkumaan. Takana oli 10 tunnin ajomatkakin.

Alkuperäinen idea oli kiertää joko Sinnivaggiin ja takaisin, tai Nallon kautta Vistaksen laaksoa Nikkaluoktaan. Jälkimmäisestä ideasta luovuin, kun laskin kartasta Vistas – Nikkaluokta välin olevan 26 km pelkkää joenvarsikoivikkoa. Sinnivaggiin yritin, mutta Tuolbagornin eteläpuolella kävi semmoinen vastatuuli lännestä, että osa porukasta kaatuili tuulen voimasta. Maastouduin lähimpään koivikkoon telttaan, joka onneksi kesti myrskyn.

Lumitilanteen ihmettelijöille kuvaa kolmen viikon takaa:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Käytännössä kaikissa paikoissa joissa kuljetaan normaalisti, lunta ei ole, mutta esim. Kebnekaisen päällä sitä on.

Vaikka tavoite jäi kelin takia saavuttamatta, niin reissu oli jälleen kerran hieno. Pääsin testaamaan Marmotin Precip-puvun kunnon sateessa ja se toimi varsin hyvin. Reissun aikana satoi vettä, räntää, lunta ja rakeita.

Pohjois-Ruotsiin matkaajille tiedoksi, että 10-tiellä on aika paljon tietyömaita. Työmaan päähän kerätään jono, joka sitten viedään kolonna-ajona toiseen päähän. Odotusaika voi olla jopa puoli tuntia. Tämä huomioksi, jos on kiire vaikkapa Nikkaluoktan bussiin tai Abiskon junaan.

Advertisement

Lisää kommentti rinkkaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: