Sokosti

Jokainen gramma on liikaa

Uusi teltta saapui

Telttojahan ei voi koskaan olla liikaa. Ebayssa sattui silmiin kiinnostava kampe ja siitä oli juttua myös Vaellusnetissä ja parilla muulla foorumilla. Terra Nova valmistaa telttoja halpabrändillä Wild Country ja heräteostoksena tilasin Ebayn kautta Sportsdirectiltä Hoolie 2 -mallin. Se saapui minulle tänään ja eikun pystyttämään, kun kelikin suosi (mittarissa +27,9).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hintaa tälle tuli 139 euroa postikuluineen briteistä. Suomessa tätä on myyty suomi-katteella 249 eurolla. Kannattaa siis haalia jatkossakin kamppeet ulkomailta, sen verran härskisti kotimainen kauppa laittaa tuotteisiin katetta. Tuskin britti on niin hölmö, että myisi näitä tappiolla 🙂

Terra Nova on tunnnettu erityisen keveistä teltoista, mutta ei tämäkään WC mikään painava ole. Vaaka näyttää 2,44 kiloa pakkauspusseineen ja korjausholkkeineen.

Molemmissa päissä noiden mustien läppien alla on tuuletusraot, joista etupuolella oleva on säädettävä, takana oleva kiinteästi auki. Mainoksessa sanottiin, että kaaret ja tunnelit on värikoodattuja. Se on markkinointipaskaa, koska kaaret ja tunnelit ovat molemmat samanlaisia, ja samalla värillä koodattuja…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaaret ovat 8,5 mm paksut ja kaarille on tulpausmahdollisuus. Kiinnitysnarut ja niiden sijoitus vaikuttavat sen verran tukevilta, että teltta todennäköisesti pysyy pystyssä pahassakin kelissä.

Malliltaanhan tämä on lähes vastaava kuin Hilleberg Nallo 2 (750 euroa) tai Fjällräven Singi 2 (519 euroa), paitsi että jalkopään kaaren kohdalla on yhtä korkeaa kuin pääpuolen kaaren kohdalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pientä tuunaustakin tämä vaatii. Edessä sisäteltan sisäpuolella on yksi kiinnityslenkki, varmaan valolle. Takaseinälle pitää ommella pari pientä lenkkiä, jolloin telttaan saa V-muotoisen kuivausnarun. Ei paha rasti. Muutaman viikon päästä tämä pääsee tositoimiin, mutta en tiedä vielä minne.

Mitat näkyy alla olevasta härkisti lainatusta kuvasta:

hooliepohja

Sisäteltta on kiinni näppärillä pikalukoilla, joten esim. keittelyn ajaksi sen voi helposti ottaa irti edestä ja rullata taaemmaksi. Sisäkorkeutta näyttäisi olevan enemmän kuin esimerkiksi Nallossa tai Singissä. Tuulen kannalta huono, selän kannalta hyvä.

Varmaankaan telttaostokset eivät lopu tähän…

Advertisement

12 responses to “Uusi teltta saapui

 1. ville v 17.7.2014 6.08

  Samaa telttaa olen katsellut, siihen kun mahtuu oikeasti kaksi nukkumaan. Toisaalta juuri nyt saisi kotimaasta prismasta Vaude arco 2P:tä 125 eurolla mikä on 10mm alumiinikaarilla varustetusta, melko samankokoisesta teltasta aika hyvä hinta. Myös sportsdirectin Karrimor Elite Ridge 2 näyttää semi-geona mielenkiintoiselle, siinähän on oikein Nylonia päällimmäinen kangas vaikkei se sisäteltan kanssa pystyyn nousekaan. Liipasinsormi on kuitenkin tällä hetkellä herkimmässä kun puhutaan teltasta nimeltä ”Retki 2000”. Näyttää todella mielenkiintoiselle budjettimatkaajalle, painoa 2,15kg ja päällimäinen kangas nylonia. Tuokin pysyy pystyssä omin avuin ilman lankoja ja paketissa on ihan oikeat alumiinikaaret. Toki väri on kohtuullisen räikeä pyörämatkailuun mutta 70 euron hinnalla en keksi ihan heti parempaakaan.

  Jos tilasta suostuu tinkimään, yhdelle miehelle saa UK:sta aika hyvin Gelert Soloa ~30 eurolla ja painaa reilusti alle 2kg, tuosta löytyy myös kloonia eri nimillä UK amazonista hyvin. Tietysti noissa halvoissa on sitten jatkuva remontointi lasikuitukaarien takia tiedossa, mutta niitä saa käsittääkseni koko kaaren parilla eurolla esim. fieldandtrekistä. Oma halpis on mallia Gelert Track 2 joka on kaaria lukuunottamatta melko suora kopio Vango Banshee 200:sesta, ostin tuon 36 eurolla kun 1 punta = 1 euro oli sportsdirectillä voimassa heidän omistamissaan tuotenimikkeissä (kuten esim. gelertissä). Alumiinikaarilla tuo olisi tasan niin hyvä, kuin teltta vaan voi tuossa formaatissa olla. Mutta menee se noilla lasikuituisillakin tuolla hinnalla 🙂

 2. Rune-Hammer 18.7.2014 14.42

  Itse ostin se sama teltta mutta isommalla eteisellä, mallinimi hoolie 2 etc, oli alennuksella hintaan 209 euroa lähetettynä. Saa nähdä jos oli hyvä ostos koska pian olen menossa viikon vaellukselle padjelantaan. Miten se sun hoolie vaikuttaa?

  @ville Joku Retki-teltta ei pitänyt vettä ylen testeissä mutta sanosin että se oli joku tunneliteltta..

  • Sokosti 20.7.2014 16.59

   Ihan hyvälle vaikuttaa, se oli pihalla pystyssä melkoisen rajuilman ja sateen aikaan. Sisälle ei tullut vettä ja teltta pysyi ehjänä. Tarkoitus on ottaa Hoolie mukaan seuraavalle reissulle.

 3. Tinko 31.7.2014 18.23

  Onko jatkokokemuksia teltasta? Olen hommaamassa telttaa ja tuo ykkös vaihtoehtona olisi tällä hetkellä. Mietin lähinnä että mahtuuko tuossa ok:sti kaksi olemaan ja mahtuukohan kaksi rinkkaa/kokkaamaan eteiseen? Toinen vaihtoehto olisi sitten se etc versio tai 3 hengen versio, mutta mielellään tuo jos siellä mahtuu kohtuullisesti olemaan.

  • Sokosti 5.8.2014 13.08

   Tulin juuri Käsivarresta teltan kanssa. Vain positiivisia kokemuksia. Kaksi mahtuu nukkumaan, mutta rinkat pitää jättää ulos – näin toki näytti tekevän Hilleilijätkin kaksin vastaavan kanssa. Pienehköt rinkat kyllä mahtuvat kenkien kanssa eteiseen, mutta silloin on vähän ahdasta mennä ulos.

   Kokkailu onnistuu varovasti keittimellä absidissa, niinkuin käytännössä missä tahansa teltassa. Tarvittaessa sisäteltan etukiinnitykset voi irroittaa ja rullata sen taakse, jolloin tilaa tulee enemmänkin. Huomoitavaa on kuitenkin tämän mallisessa, että eteisen katto lähtee laskemaan heti sisäteltan etureunasta lähtien.

   Hintaansa nähden todella loistava teltta!

   • Tinko 5.8.2014 14.30

    Ok kiitoksia tiedoista! Kallistun sitten varmaan tuohon niin pitää tilailla ebaystä itsekkin.

   • Rune-Hammer 5.8.2014 21.23

    Minustakin oli hyvä teltta (kyseessä etc malli) eteisessa oli enemmän tilaa kun hillebergin nammatj 2gt:ssä. Kesti viikon vaellus padjelannassa ilman vaikeuksia.

   • Aatee 13.8.2014 12.06

    Juuri tuota samaa telttaa olen itsekin katsellut, Vedenpitävyysarvot ja paino tuntuisivat hinnan kanssa olevan kohillaan.
    Retkaitassa taitaa olla Suomi-lisäinen halvin, 199 ja ilmaiseksi postiin. Ajatuksena olisi 40 vuoden tauon jälkeen käydä katsomassa viikolla 38, vieläkö Paratiisikuru on paikallaan, onko Ukselmapää yhä kaunis ja näyttääkö Pirunportti pienemmältä kuin silloin nuorukaisena. Eikä siihen oikein Retki-teltan edeltäjän edeltäjämalli enää sovellu;-)
    Kiitos vinkistä ja ”testistä”..

 4. Aatee 1.10.2014 10.38

  No niin, city-vaellus Aittajärvi-Kaarnepää-Sarvijoki-Ukselmapää/Paratiisikuru/Pirunportti/Lumipää/Siliäselkä/Vaulopää-Sarvijoki-Kaarnepää/Aitavaara-Aittajärvi tehty, 40 vuoden tauon jälkeen. Tuntureiden rinteet olivat jyrkentyneet huomattavasti 70-luvulta, varusteet sen sijaan parantuneet silloisista Kontioista ja Rasti-sunnistuskengistä.
  Ehdin kuin ehdinkin saada Hoolie 2:n matkaan (ja Etc-versiona, kun perusmalli oli loppu).Kun kaksin kulkee, etc-malli oli ehdoton valinta perusmalliin verrattuna, kaikki varusteet kun saa sisään. Teltasta ei ole huonoa sanottavaa hinta/laatu-suhteeltaan, joskin tavoiteltu teltan painon pudottaminen ei toteutunut. Hoolie 2 Etc kun painaa kolmisen kiloa, perusmalli vajaan kilon vähemmän. Koko viikon 38 oli kaunis ja aurinkoinen sää, joten sateenkestävyys jäi testaamatta.

 5. Nimetön 7.10.2014 7.33

  Jos Sokosti ei pahastu, niin laitan tähän linkin omaan blogiini johon kirjoittelin viikon lokakuiselta Sarekin vaellukselta kokemuksia Hoolien isoveljestä 4:sta juttua. Eli tässä: http://luontoloinen.blogspot.fi/2014/10/terra-nova-hoolie-4-by-wild-country.html

  Tuli jotenkin negatiivisempi teksti mitä muilla kirjoittaneilla. Noh, jos tämä nyt olisi sitä inhorealismia? 🙂 Ihan tyytyväisiä kuitenkin oltiin ostokseemme, vaikka muutamia ongelmia toki löytyi. Yritin olla mahdollisimman kriittinen ja vertailla Hoolieta vähän kalliimpiin eri valmistajien tuotteisiin.

  Neljän hengen telttailu vaatii erilaista organisointia kuin yhden tai kahden telttaseurueella. Meillä on toiminut hyvin se, että irroitetaan sisäteltta aamulla kun kasataan teltta, ja kiinnitetään se vasta nukkumaanmennessä jolloin saadaan illalla nopeasti ulkoteltta pystyyn, pressu lattiaksi ja rinkat ja riutuneet vaeltajat sisään. Siinä sitten keitellään ja oleskellaan hulppeissa tiloissa, ja myöhään illalla viskataan rinkat pihalle ja kiinnitetään sisäteltta ja laitetaan ainoastaan nukkumavermeet sinne. Loput saavat jäädä rinkkoihin ulos sadesuojan alle, ja yleensä rinkat vielä kasataan tuulen puolelle teltan alaliepeen päälle ”muuriksi”.

 6. Pekka 7.2.2017 21.17

  Kestikö teltta käyttöä? Pitäisi tilata itselle edullinen vaellysteltta. Toinen vaihtoehto olisi trimm one dsl

  • Sokosti 7.2.2017 21.55

   Tämä on ollut nyt useammalla reissulla mukana, mm. UKK-puistossa viime syksynä josta on tulossa artikkeli lähiaikoina. Teltta on kestänyt hyvin, ja täytyy olla kyllä tyytyväinen hinta-laatusuhteeseen. Tuosta Trimm-teltasta en osaa toistaiseksi sanoa mitään.

Lisää kommentti rinkkaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: