Sokosti

Jokainen gramma on liikaa

Fjellun housut ei kestä vaeltamista

Tuli hankittua upouudet Fjällrävenin G-1000 -kankaalla varustetut housut viime syksyn vaellusreissulle. Housut ensimmäistä kertaa jalkaan Aittajärvellä ja baanalle. Oheinen kuva on otettu noin 50 km kohdalla jossain Hammaskurun ja Luiron välillä.

Kengissä ei ole teräviä ulokkeita noilla kohdilla, vaan kangas on hieroutunut puhki, kun saumat hinkkaavat toisiaan vasten.

Kysyin Fjellulta, että mitä mieltä ovat. Normaali wear & tear ei kuulu minkään takuun piiriin, koska se on yksilöllistä, vaan käyttöikä on tuon 50 km. Kalliita metrejä, kun nämä ei kuitenkaan ole ihan halvimpia.

Suosittelen Fjellun pöksyjä esim. kaupungille hipsteröintiin, mutta vaellustarkoitukseen kannattaa ostaa jotkut muut.

Advertisement

3 responses to “Fjellun housut ei kestä vaeltamista

 1. JK 16.5.2018 12.06

  Omissa fjelluissa samanlainen canvas-lahje ja vaikka se ei ole noin pahasti hajonnut, on se karkeapintaisena taigan pahin kuramagneetti. 30 metriä polkua ja housut on sen näköiset että on vähintään kahlattu mutaojassa. En tiedä kuinka paljon vahaa pitäisi lahkeisiin kaataa etteivät ne imisi vettä, mutta itsekin vähän kyllästyin hommaan ja siirsin housut päiväretkikäyttöön. Ihan ok:t ulkoilumuotihousuthan ne on 🙂

  Suunnittelijalla kai ollut tarkoitus tehdä lahkeista kerralla kestävät, mutta niistä tuli samalla niin jäykät että itsetuhoavat kulutuspisteiden kohdalta.

 2. Sepposepponen 28.7.2018 10.55

  Sama homma omissa fjellun housuissa. Viikon reissu ja lahkeet alhaalta sisäpuolelta riekaleina. Lähettivät kyllä maahantuojalta paikkaus kangasta. Ei se kyllä niiläkään kestänyt. Nyt on jotain jähmympää kangasta noilla kohdin ja on kestänyt. Muuten mukavat pöksyt.

 3. adventurelandlapland 17.9.2019 19.32

  Mieheni fjelluista ratkesi sauma haaroista. Eipä kehtaa joka vuosi uusia ostella :D. Harmi, hintansa puolesta odotettiin hieman enemmän…

Lisää kommentti rinkkaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: