Sokosti

Jokainen gramma on liikaa

Reissu tehty, hyvin meni!

Kuten aiemmin kerroin, olin reissussa juhannuksen seudun viikon sen perään. Kohteeksi valikoitui lopulta Paistunturit. Hyödynsin tupa- ja kammiverkostoa, mutta vietin aikaa myös telttaillen.

Itse Paistunturin avotunturialueella en nähnyt ketään muuta kulkijaa, mutta vieraskirjojen ja nettikeskustelujen perusteella alueella käy kuitenkin väkeä jonkin verran.

Varusteiden osalta kaikki meni kuten suunnittelin, mutta jokusen tavaran voisi ottaa mukaan lisää. Alueella satoi kovasti muutaman päivän, ja vietin aikaa teltassa – seuraavan kerran otan mukaan jonkun pokkarin luettavaksi. Rinkan sadesuoja jäi kotiin ja kokeilin jätesäkkiversiota, mutta se ei ole yhtä kätevä, mutta pitää toki veden ulkopuolella.

Sadevarustus kaipaa myös virittelyä ja miettimistä. Aiemmin hehkuttamani Wildin sadetakki pitää veden, toisin kuin yli kolme kertaa kalliimpi Halti, mutta ongelmana on hengittävyys. Kulkiessa vaatteet sadevaatteiden alla kostuvat joka tapauksessa kelin ollessa lämmin ja kostea. Kokeilin joskus aiemmin kalvotakkia, mutta sekin oli suhteellisen hiostava. Kaipaisin neuvoa, mitä ihmettä pitäisi pukea päälle, että sateella ei kastu sisältä eikä ulkoa tulevasta kosteudesta?

Ruokaa oli myös tarpeeksi, muutama pussi tuli takaisin, mutta lähdin pois maastosta päivää aikaisemmin, koska keli meni kehnoksi. Paluumatkalla Ivalossa satoi räntää ja Kaunispää oli lumen peitossa. Juhannuksen jälkeen taas tunturissa pystyi kulkemaan ilman paitaa. Lapin kesä on vaihteleva.

Rinkan lähtöpaino oli mainitut 13 kg, mutta kaiken juodun alkoholin ja syömisten tuhoamisen jälkeen oli mukava talsia takaisinpäin rinkan painaessa vaivaiset 7-8 kg!

Mielessä on jo seuraava reissu, tukeutuen täysin tupiin, jolloin rinkasta tipahtaa pois mm. makuualusta, keitin, teltta ja makuupussi korvaantunee kevyemmällä. Haluaisin myös vinkkejä teiltä lukijat, mikä olisi hyvä noin puolen kilon tupapussi?

Advertisement

One response to “Reissu tehty, hyvin meni!

  1. Nimetön 30.6.2012 23.16

    Valitsisin itse tuohon tarkoitukseen peiton (quilt), esim. http://www.jacksrbetter.com/Quilt%20Comparison%20Chart.htm.

    Pikkuisen jos tinkii puolesta kilosta, niin saa peiton, jolla pärjää jo monenlaisissa keleissä ja teltassa. Jos pitää olla pussi, niin Western Mountaineeringia on kovasti kehuttu: http://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/western_mountaineering_summerlite_sleeping_bag.html

Lisää kommentti rinkkaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: