Sokosti

Jokainen gramma on liikaa

Tapaus Leminen Vaellusnetissä

Marika kyseli bloginsa kommenteissa, että mikäs tapaus tämä jalkaisin käyminen Tuiskukurussa olikaan, niin palataan hetkeksi Vaellusnetin palstalle ja kevääseen 2012.

Koska Vaellusnet on nykyään suljettu foorumi, niin en laita linkkejä sinne, koska ne eivät kuitenkaan toimisi. Jokainen lukuoikeudet foorumille saanut löytää kuitekin hakutoiminnolla kyseiset ketjut, jos haluaa tutustua aiheeseen vielä tarkemmin.

Keväällä 2012 palstalla oli ketju, jossa alunperin keskusteltiin Saariselän kelitilanteesta. Huhtikuun lopussa nimimerkki Leminen ilmoitti lähtevänsä käymään jalan Sokostilla toukokuun alkupäivinä, vaikka lunta oli edelleen ihan riittävästi maassa.

Tähän aikaan palstalla kirjoitteli myös Tapani Vaeltaja -nimimerkillä omien sanojensa mukaan Saariselkää lähellä asuva henkilö.

Epäilijöitä foorumilla aina riittää, vaikka suunnittelisi vain päiväretkeä, mutta nyt kyseessä oli melko extreme tempaus. Osa suhtautui neutraalisti, osa kannusti varovasti, mutta Tapanilla keitti pienin ihmettelyn jälkeen yli, ja hän käynnisti henkilökohtaisen kampanjan estääkseen Lemistä toteuttamasta hankettaan.

Tapani tivasi yhteystietoja, ja hälytti omien sanojensa mukaan Metsähallituksen miehet varmistamaan ettei Lemisen porukalle käy haaveria. Myös rajavartiostoa ja pelastuslaitosta oli soiteltu hätiin. Tapani avasi myös oman ketjun huolestuneena, kuka maksaisi kopterikyydin tämmöisessä tilanteessa, jossa lähdetään isolla riskillä maastoon. Lisäksi hän levitti omien sanojensa mukaan Saariselän lähikylissä sanaa ja kertoi paikallisten olevan huolissaan ja närkästyneitä tästä suunnitelmasta.

Lemisen porukka lähti maastoon mutta ei päässyt ihan Sokostille saakka. Sen sijaan he kävivät Tuiskukurussa asti huiputtaen myös lähitunturin. Tästä käynnistä postattiin sitten vaellusnettiin kuva, missä reissun epäilijöille vilautettiin keskimmäistä sormea Tuiskun tuvan pihalla. Matkaa kertyi 80 kilometriä ja tämä siis jalan keväisessä umpihangessa.

Matkalla oli ollut kelkanjälkeä. Tapanin mukaan hän oli tilannut Metsähallituksen miehet ajamaan sitä, mutta tosiasiassa tuohon aikaan vuodesta tuville ajetaan puuta ja kaasua ja paluukuormassa roskia pois sekä tehdään muita huoltotoimia.

Ennen lähtöään Lemisen porukka ilmoitti ajankohdankin koska ovat Kiilopään parkkipaikalla lähtöpuuhissa ja toivotti Tapanin tervetulleeksi sinne ihmettelemään. On jäänyt arvoitukseksi kävikö Tapani paikan päällä ja asuiko hän edes Lapissa. Sen sijaan vain muutama päivä tämän tapauksen jälkeen Tapani häipyi vaellusnetistä ja poisti samalla yksitellen kaikki 571 kirjoittamaansa viestiä.

Tämän vuoksi tätäkin juttua varten piti turvautua osin muistikuviin. Tapanin kirjoituksista on jäljellä vain ne kohdat, jotka joku toinen kirjoittaja on lainannut omaan viestiinsä.

Ehkä Tapani palaa vielä joskus palstoille omalla tai uudella nimimerkillä, ellei ole jo tehnyt sitä.

Jankkaaminen netissä on toisinaan viihdyttävää, ja tämä episodi oli varsin hauskaa seurattavaa.

Edit 22.3.2014. Kirjoitin huolenaiheen vaellusnetin avoimuudesta https://sokosti.wordpress.com/2014/03/22/vaellusnetin-tulevaisuus-huolestuttaa/

Advertisement

14 responses to “Tapaus Leminen Vaellusnetissä

 1. Marika 8.1.2014 20.34

  …….

  Siis mitä helvettiä?!? 😀

  Multa on jääny hyvät (ja pelottavat) bileet väliin. Aikanaan lopetin vaellusnetin seuraamisen kun kaikki siellä alkoi ottamaan päähän.

  (ja nyt käydessäni löysin säikeen rumista naisista. Missä toi on mut tavannut? Oon just tollanen; Persjalkanen, hiuksia niukasti ja nekin likasia, luonteelta jäykkä ja aina ehdottoman oikeessa)

  ..tsiisus.

 2. Emma 9.1.2014 7.34

  Minäkin muistan tuon varsin viihdyttävän viestiketjun. Tosin, tuo oli vielä pientä kun vertaa joidenkin eläinaiheisten (ja akkavaltaisten) foorumeiden antiin…

 3. sushukka 23.1.2014 20.31

  Oli Tapani seillä uudella nicillä haukkumassa maatalouyrittäjät tällä kertaa (useaan ketjuun)ja muutenkin kränää aiheuitti.Lensi ulos tänään 23-1-14/17.11 ja oli jo kirjoittelemassa suomi24 sivulla jotta
  Ulos lentänyt Tapani
  23.1.2014 17:36

  Kirjoitin tuolla vaellusnet palstalla asioita, joita ei olisi saanut kirjoittaa, jotkut eivät hyväksy totuuksia.
  Pirunportti oli niccinä.

  • Pirunportti 12.2.2014 8.16

   Vaellusnetin Pirunportti ei ole kirjoittanut mitään millään muulla foorumilla. Teen selväksi vielä kerran sen, että Pirunporttina kirjoitti sinne vain yhdellä nimimerkillä. Pirunportti ei siis ole esimerkiksi Tapani Vaeltaja tai mikään muukan Vaellusnetin nimimerkki.

 4. Nimetön 1.5.2014 17.49

  Milloin nimimerkki Vaellusnetin nimimerkki Sokosti- Suomujoki selvittää foorumissaan, että hän on levittänyt perätöntä tietoa väittäessään, että Vaellusnetin nimimerkki Pirunportti olisi Tapani Vaeltaja?

 5. Nimetön 1.5.2014 17.50

  Nimetön oli Vaellusnetin nimimerkki Pirunportti

  • Nimetön 1.5.2014 19.44

   Odotan Sokosti- Suomujoen vastausta.
   Pirunportti

   • Pirunportti 1.5.2014 20.43

    Sokosti – Suomujoki kirjoittaa tuolla edellä:
    Lemisen porukka lähti maastoon mutta ei päässyt ihan Sokostille saakka. Sen sijaan he kävivät Tuiskukurussa asti huiputtaen myös lähitunturin. Tästä käynnistä postattiin sitten vaellusnettiin kuva, missä reissun epäilijöille vilautettiin keskimmäistä sormea Tuiskun tuvan pihalla. Matkaa kertyi 80 kilometriä ja tämä siis jalan keväisessä umpihangessa.

    Puppua tässä on sana umpihanki. Porukka käppäili moottorikelkkajälkeä pitkin, joka kyseisenä vuonna sattui olemaan kantava vielä toukokuussa.
    Lemisen porukan suoritus oli itse asiassa helpompi kuin saman reissuun tekeminen sulalla maalla.

 6. Pirunportti 8.5.2014 21.13

  Saattaa olla niin, että tämän palstan pitäjä Sokosti-Suomujoki on Tapani – Vaeltaja.
  Palstan pitäjä varmaan korjaa asian. jos erehtynyt olen.

  • Pirunportti 9.5.2014 8.09

   Kirjoitin eilen illalla palstalle vaell.us: Näyttää siltä, että tämä on mykkien palsta. Kun Sokosti-Suomujoki ja Tapani Vaeltaja ovat vaienneet niin kukaan ei keskustele. Voiko olla niin, että Sokosti-Suomujoki onkin Tapani Vaeltaja?

   Tämä teksti on sieltä sensuroitu eli poistettu. Onkohan sensuurin takana Sokosti-Suomujoki?

   • Pirunportti 18.5.2014 19.50

    Eipähän palstan pitäjä vastaa. Olin siis oikessa.

 7. Pirunportti 18.5.2014 21.03

  Sokosti-Suomujoki:;
  Tämä Aslak-sekoilu on jälleen kerran osoitus siitä, miten paljon virkamiehet vihaavat omaa kansaansa, joita heidän tulisi työssään palvella. Oksettavaa pelleilyä yhteiskunnan rahoilla.

  Nimimerkki Soksosti-Suomujoki vastustaa vaellussivustoilla politiikkaa..Täsä kommentissahan ei ole kyse politiittisesta knnanotosta…

 8. Leminen 17.5.2017 20.07

  Hengissä edelleen eikä tapania näkyny silloin kiilopäällä!

  Terv. Marko Leminen

Lisää kommentti rinkkaan

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: